این وضعیت واقعاً ناامیدکننده به نظر می‌رسد.
زمانی که فرزند شما جیغ می‌زند و به شما گوش نمی‌دهد می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد. و این کاملاً معمول است که کودکان در مهدکودک به گونه‌ای رفتار کنند و در خانه به روشی دیگر! زیرا احساس می‌کنند که می‌توانند احساسات خود را به والدین خود نمایان کنند. خبر خوب این است که چند راه‌کار وجود دارد که می‌توانید برای کمک به وضعیت خود انجام دهید.

بازی با یخ

آموزش تکنیک بیان عاطفی

کودکان خردسال راه‌های کمتری برای شناسایی و کنار‌آمدن با احساسات خود دارند. یکی از متداول‌ترین روش‌های مقابله‌ی آن‌ها، رفتار از روی عصبانیت یا جیغ‌ است. یک نقطه‌ی شروع خوب این است که کودک را با احساسات خودش آشنا کنیم تا راه‌های بهتری برای مقابله و بیان بهتر خود بیاموزد. تلاش برای آموزش یا استدلال با کودکان در زمانی که آن‌ها جیغ می‌زنند ممکن است اوضاع را بدتر کند. در عوض، به راه‌هایی برای شناخت و تأیید احساسات و آموزش مهارت‌های مقابله در لحظاتی که او آرام است فکر کنید. می‌توانید از احساساتی که او دارد، شما دارید یا حتی دیگران دارند استفاده کنید. برای مثال، می‌توانید بگویید: «مامان در حال حاضر بسیار ناامید است، زیرا ما در ترافیک گیر افتاده‌ایم. می‌خواهم سه نفس عمیق بکشم تا آرامم کنم. دوست دارم وقتی نفس عمیق می‌کشم وانمود کنم دارم شمع‌های تولد را فوت می‌کنم.» این کار می‌تواند به فرزند شما کمک کند تا «واژگان احساسات» خود را بشناسد، درک و تقویت کند و در زمانی که آرام‌تر است، راهبردهای مقابله‌ای را تمرین کند.

تکنیک توجه متفاوت

استراتژی دیگر، استفاده از چیزی به نام “توجه متفاوت” است – توجه بیشتر به رفتارهایی که دوست دارید و توجه کمتری به رفتارهای مسأله‌ساز یا آزاردهنده‌ای که خطرناک نیستند. به عبارت دیگر، وقتی فرزندتان جیغ می‌زند، او را نادیده بگیرید و وقتی آرام است او را تحسین کنید. حتماً تمجیدتان  مشخص، مثبت و فوری باشید. به عنوان مثال، گفتن “کار خوبی است که آرام بمانید و از صدای مؤدبانه‌ی خود استفاده کنید!” به او کمک می‌کند سریع‌تر واژه‌ی “کار خوب” را یاد بگیرد. یا “ممنون که فریاد نمی‌زنید.”
فقط به یاد داشته باشید، زمانی که از این روش استفاده می‌کنید و شروع به نادیده‌گرفتن یک رفتار می‌کنید، مهم است که به آن پایبند باشید و آن را تا بهبود ادامه دهید. اغلب اوقات، رفتار بد قبل از اینکه بهتر شود بدتر می‌شود. اما باید بهتر شود! اگر جیغ‌کشیدن فرزندتان را چالش‌برانگیز می‌دانید، صحبت با مشاوره برای فرزندتان می‌تواند گام مفیدی باشد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید