کلاس نانوایی در مهدکودک و پیش دبستانی ماتیار
در کلاس نانوایی ما به فرهنگ و شغل ایرانی میپردازیم. در این کلاس با گریزی بر کشاورزیهای سنتی ایران شامل کاشت گندم و جو، آسیاب کردن آنها به روش سنتی و تبدیل آن به آرد و پخت نان، کودکان را به طور تجربی، با فرآیند کامل تبدیل گندم و جو به یک نان گرم آشنا میکنیم.
اهداف کلاس نانوایی
با زنده کردن این فرهنگ برای کودکان، در تلاشیم، به آنها بیاموزیم، نانی که مصرف میکنیم چه روندی را برای تولید طی کرده است. چگونگی انجام هر مرحله شامل ؛
- کاشت گندم و تبدیل آن به آرد
- ترکیب آرد، آب، خمیر ترش و روغن
- برای درست کردن خمیر نان، ورز دادن خمیر و استراحت دادن به آن برای عمل آمدن و حجیم شدن
- در نهایت چونه گرفتن و پخت نان
در این کلاس روی شناخت آرد، خمیر ترش، چونه گیری و پخت نان تمرکز میکنیم.
از جمله فعالیتهای این کلاس تولید خمیر ترش و رشد آن در خانه و ارائه و بررسی مسیر رشد آن در کلاس است.
اوس نعمت کیست؟
اوس نعمت یک نانوای باتجربه و قدیمی است که ابتدای کلاس به همه بچهها سلام میدهد و روند کار نانوایی را توضیح میدهد، اوس نعمت نانوایی با اصالت کاشانی (آران و بیدگل) است که با لهجه شیرین خود با کودکان صحبت میکند و سر میز همه نانواهای کوچولو میرود و با آنها در پخت نان تعامل و صحبت میکند.
از نزدیک دیدن و تجربه کردن فرآیند تبدیل گندم به نان و همچنین تمرین صبوری برای پختن نان از غنیترین دستاوردهای کلاس نانوایی در پیش دبستانی ماتیار است.
بدون دیدگاه