اغلب برای والدین درک اینکه چرا فرزندشان سرسختانه رفتار میکند، چالش برانگیز است. اگر شما هم اینگونه فکر میکنید، به یاد داشته باشید که رفتار لجبازی یا اصرار بر چیزی بخشی طبیعی از سفر رشد کودک است. بهترین کاری که میتوانید به عنوان والدین انجام دهید این است که سعی کنید بفهمید چرا فرزندتان چنین رفتاری دارد تا بتوانید علت اصلی مسأله را برطرف کنید. به طور کلی، دلایل متعددی میتواند وجود داشته باشد، اما ما در اینجا، ۳ مورد برتر فراگیرتر را، انتخاب کردهایم. بیایید یک نگاه سریع داشته باشیم.
ترس از تغییر
تغییر برای کودکان ترسناک است، بنابراین آنها اغلب از رفتار لجبازی به عنوان اولین خط دفاع خود استفاده میکنند. برخی از کودکان اگر به مکان جدیدی نقل مکان کنند یا به مدرسه جدیدی بپیوندند میتوانند لجبازانه رفتار کنند. حتی آمدن خواهر یا برادرشان نیز میتواند آنها را بترساند زیرا فکر میکنند والدینشان اکنون توجه و محبت خود را به فرزند جدید معطوف میکنند. چنین موقعیتهایی باعث میشود که آنها احساس غرقشدن و استرس داشته باشند و باعث بروز رفتار لجبازی شوند. والدین میتوانند با برقراری ارتباط شفاف و مثبت با فرزندان خود این وضعیت را برطرف کنند. هنگامی که با کودکان صحبت میکنید و سعی میکنید احساس آنها را درک کنید و همراهشان میشوید تا وضعیت فعلی را درک کنند، در نهایت به کاهش ترس آنها از تغییر بهوجودآمده کمک میکنید. که میتواند به کاهش رفتار لجبازی در کودکان کمک کند.
در ماتیار سلاله، معلمان ما برای برقراری ارتباط مؤثر و سالم با کودکان آموزش دیدهاند تا از آمدن به مدرسه، پرسیدن سؤال از معلمان و غیره ترسی نداشته باشند. به همین دلیل کودکان راحتتر میتوانند رفتار لجبازی خود را مدیریت کنند.
عدم مدیریت
یکی دیگر از دلایل رایج افزایش رفتار لجبازی در کودکان، احساس عدم مدیریت است. هنگامی که کودکان احساس میکنند هیچ کنترلی بر زندگی خود ندارند، شروع به رفتار لجبازی میکنند. از آنجایی که بیشتر کودکان وقتی از آنها خواسته میشود تکالیف خود را انجام دهند، به رختخواب بروند یا هر کاری انجام دهند، حرف زیادی برای گفتن ندارند، احساس میکنند که کنترل کمی بر زندگیشان دارند. این باعث میشود که آنها برای لذتبردن از این احساس که مدیریت شرایط را خودشان بهدست گرفتهاند، سرسخت و قاطع باشند. برای اطمینان از اینکه فرزندانتان این احساس را ندارند و برای کنارآمدن با شرایط به رفتار لجبازی متوسل نمیشوند، برای تصمیمگیریهای کوچک به آنها آزادی و انتخاب بدهید. به همین سادگی که به آنها اجازه دهید تصمیم بگیرند، چه بپوشند، چه بخورند، چه زمانی به پارک بروند، و غیره.
رفتار لجبازی برای جلب توجه
کودکان و نیاز به ارتباطگیری طبیعی است به خصوص زمانی که در هر موقعیتی احساس میکنند مورد غفلت قرار گرفتهاند. اگر فرزندانتان احساس کنند که نادیده گرفته شدهاند یا اهمیتی ندارند، برای جلب توجه شما و جذب ارتباط شما با خودشان شروع به رفتار لجبازی میکنند. این میتواند در خانههایی که چند فرزند دارند یک اتفاق رایج باشد. تنها راه مبارزه با آن توجه مثبت به کودکان است. دیده میشود وقتیکه کودکان به اندازهی کافی یک به یک با مراقب خود وقت مکالمه دارند و زمان کافی صرف میکنند، یا اغلب به خاطر اعمالشان مورد تحسین قرار میگیرند و توجه لازم را دارند به ندرت رفتار لجبازی از خود نشان میدهند.
نتیجه گیری
رفتار لجبازی در کودکان بیش از آنچه انتظار دارید رایج است. درک علت دقیق رفتار لجبازی برای کمک به کودکان برای کاهش این رفتار، کلیدی و مهم است. ما معتقدیم وقتی با هر کودکی با همدلی، عشق و مراقبت رفتار کنیم تا حد زیادی میتواند به رهایی از رفتار لجبازی کمک کند. علاوه بر این، توجه و آزادیِ شایستهی هر کودک میتواند ابزار مؤثری در مدیریت چنین رفتاری باشد. اگر فرزندانتان اخیراً لجبازانه رفتار میکنند، سعی کنید به آنها توجه، ارتباط، تمجید، آزادی و انتخابهای بیشتری بدهید و تفاوت را ببینید.
بدون دیدگاه